Název oboru: Gastronomie
Kód oboru: 65-41-L/01
Komu je studium určeno: absolventům ZŠ
ZPS: Ano
Forma studia: denní
Délka studia: 4 roky
Vyučované cizí jazyky: angličtina, němčina
Další vzdělávací oblasti: společenskovědná, přírodovědná, matematická, estetická, ekonomická, vzdělávání pro zdraví
Odborné předměty: výživa, výroba a odbyt, komunikace ve službách, hospodářská korespondence, informační a provozní technologie, komunikace ve službách
Forma přijímací zkoušky: písemný test
Obsah přijímací zkoušky: učivo ZŠ – matematika a český jazyk, motivační pohovor
Forma závěrečné zkoušky: maturitní zkouška
Typ dokladu o ukončení studia: vysvědčení o maturitní zkoušce
Profil absolventa
Absolvent oboru Gastronomie disponuje kompetencemi pro řídící činnost v provozovnách veřejného stravování při přípravě a odbytu jídel a nápojů. Ovládá způsoby přípravy běžných pokrmů od přijetí surovin do skladu, jejich technologickou úpravu až po expedici hotového výrobku. Absolvent kontroluje kvalitu odvedené práce. Absolvent je připraven vykonávat provozní, marketingové, obchodně-podnikatelské činnosti v různých pracovních pozicích. Uplatní se rovněž při vykonávání povolání číšník, kuchař, recepční. Po vykonání maturitní zkoušky se může ucházet o studium na vysoké škole v oboru cestovní ruch a hotelnictví.